Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Снимка: Ани Петрова

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души.

Повечето от заминаващите отказаха да коментират или бяха лаконични пред събралите се журналисти. "Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар", заяви един от тях. Сред изгонените дипломати беше и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски, който каза, че нито един от “незаконно експулсираните" не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави.

На българското летище имаше засилено полицейско присъствие.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Даниел Митов

Даниел Митов се отказа да бъде служебен външен министър

До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри изпълняват своите задължения, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. След кратка среща с държавния глава Румен Радев Главчев каза: "Не съм..

публикувано на 19.04.24 в 11:53

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00