Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В България не се издават туристически визи за пътуване до Русия

Снимка: БГНЕС

Туристически визи за Русия от България не се издават към този момент. На практика е спряна възможността да се пътува по всякакъв начин от страна на българските граждани. Посолството на Руската федерация в София издава само визи за преки роднини, научи от свои източник БНР. Няма информация дали това ще се промени в близките седмици.

До спирането на руските консулски и визови услуги се стигна след като българските власти изгониха 70 руски дипломати и служители. Заедно със своите семейства руските представители заминаха от София на 3 юли с два специални самолетни полета. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45

България днес - 9 август 2024 г.

В "България днес" на 9 август говорим за политика в контекста на предстоящите избори за НС. Подготвили сме ви и среща с адвокат Нуредин Нурединай –човек от българското национално малцинство в Албания, успял да реализира себе си и да си спечели..

публикувано на 09.08.24 в 19:00