Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ щяла да подкрепи с трима депутати проектокабинета

Снимка: Кирил Фалин

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред симпатизанти в Бургас, че е щял да помогне на “Продължаваме промяната” да състави нов кабинет, ако се беше стигнало до гласуване в Народното събрание. “Щяхме да подкрепим правителство, все щях да намеря трима депутати, които да са ми верни”, добави той. Опозиционната партия няма да изпълни втория проучвателен мандат за кабинет в рамките на настоящия парламент, тъй като има “евроатлантически принцип”, стана ясно от думите му. Освен това няма да преговаря за правителство с третия мандат, за да не управлява с БСП.

Бойко Борисов отправи и критики към правителството в оставка на Кирил Петков. “Тяхната правосъдна реформа беше да намерят пост на Бойко Рашков. За седем месеца има внесени три законопроекта и само един от тях е приет от управляващата коалиция. При всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение”, каза лидерът на ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45
Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14