Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков сравни ползата за страната ни от "Турски поток" и интерконектора с Гърция

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков отговори с числа на критиките, отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към неговото правителство. По-рано днес опозиционният политик нарече “бутафорно” откриването на газовата връзка с Гърция и прогнозира, че през август страната ни ще остане без газ.

Ето какво написа по този повод във фейсбук Кирил Петков: “Турски поток" - 3 млрд. лв. - 0% от капацитета на тръбата е за България, 0% диверсификация. Гръцката връзка – 0,5 млрд. лв. - 100% от капацитета на тръбата е за България, веднага диверсифицира 1/3 от годишното потребление на страната ни, на стойност 1/3 от цената на "Газпром". (Интересен факт: цената на километър строителство за Турски поток е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка въпреки по-лекия терен.)”



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за..

публикувано на 10.05.24 в 01:30

Хората с български паспорти в Северна Македония гласуваха и за управляващите, и за опозицията

На 8 май в Северна Македония се проведоха извънредни парламентарни избори и втори кръг на президентските избори. Преди гласуването един от водещите албански публицисти в страната нарече българите "сираци" в предизборната кампания, защото нито една..

публикувано на 09.05.24 в 17:15

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30