Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Оскар Д`Леон започна европейското си турне от България

Снимка: Facebook /Oscar D`Leon

Оскар Д`Леон от Венецуела пя снощи пред хиляди почитатели на латиномузиката на плажа в черноморския курорт Албена. Така салса легендата започна от България европейското си турне, с което отбелязва 50 години творческа кариера.
Концертът беше част от тридневния тематичен фестивал Latin Beach Boom.
Сред участниците във фестивала бяха също бачата бандата Grupo Extra от Доминиканската република, латино диджеите Fabrizio Zoro от Италия, Rumbero от Перу, Sabha от Дубай, Mauro от Испания, Vihren и Boris от България и други.

Още от категорията

Българите в Албания ще бъдат част от новия музикален проект на Илия Луков

Седмица след като сънародниците ни в Албания се включиха в изборния процес в България , имат възможността да станат част от друго събитие. Този път на фокус е българският фолклор, но не само.  Народният певец Илия Луков ще представи новия си проект „С..

публикувано на 05.10.22 в 15:23

Празнуваме музиката днес

На 1 октомври по традиция отбелязваме Световния ден на музиката. Празникът е учреден от Международния съвет за музика при ЮНЕСКО през 1974 г., по предложение на тогавашния му президент Йехуди Менухин. Големият цигулар, диригент и общественик е убеден, че..

публикувано на 01.10.22 в 08:15
Георги Димитров

Диригентът Георги Димитров получи наградата "Акад. Марин Големинов" – 2022

На 28 септември, рождения ден на Марин Големинов, в родния му град Кюстендил, по традиция се връчва награда на негово име. Тя се присъжда от авторитетно жури, в което участват известни музиканти, общественици и представители на общината. Носителят на..

публикувано на 29.09.22 в 14:10