Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на българските училища в чужбина се срещат в София в края на юли

Снимка: abgschool.org

Асоциацията на българските училища в чужбина организира годишната си конференция в София, която ще се проведе на 27 и 28 юли, съобщи БТА.

Тази година конференцията ще премине под наслова "Асоциацията на българските училища в чужбина - 15 години с устрема и вярата на Паисий".

На конференцията ще се обсъждат методите за ефективно обучението по роден език зад граница, както и особености на обучението по литература в българските училища в чужбина.

Форумът ще бъде съпътстван от семинар в Кремиковския манастир "Св. Георги Победоносец".

Цялата програма вижте тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16

Мотористи от Велики Преслав занесоха писмо до побратимения Челе ди Булгария

50 мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание от кмета на града Янко Йорданов до колегата му в Челе ди Булгерия в италианската област Кампания. Мотористите са изминали над 1400 км между двата града, за да предадат лично писмото. За това..

публикувано на 11.07.24 в 08:39