Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украински самолет с експлозиви падна край Кавала

Украински товарен самолет Ан-12 превозващ експлозиви падна в Северна Гърция, близо до летище Кавала. Като предпазна мярка заради силната миризма, отделяща се от останките, властите призоваха жителите на две населени места, близо до мястото на катастрофата, да държат прозорците си затворени и по възможност да не излизат, предават гръцките медии. 

Анализаторите от Института за войната в САЩ – ISW заявиха, че президентът Владимир Путин е издал заповед едновременно с продължаване на настъплението в Донбас руските сили да завладеят и Харков, втория по големина град в Украйна. 

Заради разногласията за войната в Украйна финансистите от Г-20 на най-развитите световни икономики не излязоха с общо изявление след срещата в Индонезия, предаде REUTERS. Ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предупреди да се предприемат спешни действия срещу инфлацията, защото войната е увеличила натиска върху цените на суровините и енергията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12