Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започват Дни на класиката в Балчик

Снимка: Facebook /Balchik Classic Days

От 23 до 30 юли Балчик отново ще бъде завладян от музиката с 13-то издание на Дните на класиката. Събитието се организира от Фондация „Академия Класика“ с подкрепата на Община Балчик, а директорът на фестивала Сава Тихолов е категоричен, че дори и пандемията с нейните ограничения не е намалила интереса към най-музикалната седмица за района през годината.

Началото ще бъде дадено с Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров, които ще отбележат 60 години на сцената.

На сцената ще излезе и младата изпълнителка на ударни инструменти Виви Василева, сестра на виртуозния цигулар Васко Василев. Музикалните вечери ще продължат в неделя с Български камерен оркестър – Добрич с гост диригент Светлана Галианова, на 26 юли е спектакълът “COURIOSAS по време на романтизма" (Жените по време на романтизма)”, включващ музика, танц и поезия с участието на актрисата Йоана Буковска-Давидова, пианиста Надежда Цанова и балетистите Веса Тонова и Росен Канев. Финалът на 30 юли е отреден за Еделина Кънева, Орлин Павлов, Орлин Горанов и Държавна опера – Бургас със спектакъла „Ах, този мюзикъл!“

Всички концерти са безплатни и ще се проведат на открита сцена “Мелницата”.

Съставил: Весела Кръстева


По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

Ще има български културен клуб в Охрид и македонски в Благоевград

Македонският президент Стево Пендаровски каза, че няма никакво намерение да обсъжда с България и своя колега Румен Радев въпроси свързани с историята и миналото. Пред телевизия "Телма" той заяви, че с България ще разговаря за реални европейски..

публикувано на 04.10.22 в 10:01

"Водна паша" в Южния парк на София

Световнопризнатият български скулптор Павел Койчев даде нов живот на скулптурната си композиция "Водна паша", като я разположи в езерото на Южния парк в столицата. "Идеята на творбата е свързана с Библията. Всички имаме нужда от пастир, Христос, защото..

публикувано на 01.10.22 в 14:00
Галерия „България“ е домакин на събитията от Съботния културен календар

Българско културно събитие всяка октомврийска събота в Рим

След поредица от концерти, изложби и срещи с хора на изкуството от началото на септември, сега Българският културен институт в Рим изненадва с новата си инициатива. Тя е наречена Съботен културен календар и в организацията ѝ се включват също културната..

публикувано на 30.09.22 в 09:54