Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След преговорите на БСП с "Демократична България": Нарастват шансовете за нов кабинет

Снимка: БГНЕС

Нарастват шансовете за съставяне на правителство, обяви след преговорите с мандатоносителя БСП съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Според него ключовият въпрос е да бъде постигнат баланс между "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната", за да се избегнат нови избори в условията на редица кризи.  

"Демократична България" ще реши каква точно подкрепа да даде на евентуален нов кабинет, след като се очертае цялата конфигурация. "Ние сме работили по първия мандат с премиер Асен Василев, така че това не е тема за нас", каза още Христо Иванов.  

От своя страна, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че в понеделник ще започне вторият етап от преговорите – за структурата и персоналния състав на Министерския съвет. Тя потвърди позицията на всички партии, с които са водени разговори, че премиерът трябва да бъде излъчен от първата политическа сила "Продължаваме промяната". "Намираме се в много деликатни и трудни преговори, но с диалог, разум и убеждения се надявам да постигнем успех", заключи лидерът на БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12..

публикувано на 29.07.24 в 17:36

Земеделци даряват от продукцията си за свои колеги, пострадали при пожарите

Фермери даряват 19 камиона от продукцията си за пострадали от пожари земеделски производители в Южна България. Министерството на земеделието и Югозападното държавно предприятие подпомагат Националното сдружение "Обединени земеделски производители"..

публикувано на 29.07.24 в 15:41

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16