Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ за апаратура и софтуер по Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: mtc.government.bg

Микро-, малките и средните предприятия вече могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ при купуването на апаратура и софтуер за разработване на нови поточни линии и продукти, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа. Мярката “Технологична модернизация” на стойност 260 млн. лв. е първата по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Минималният размер на безвъзмездната помощ е 35 хил. лв., а максималният е диференциран в зависимост от големината и нуждите на дружествата. Таванът за микро-, малките и средните предприятия е съответно 180 хил. лв., 350 хил. лв. и 700 хил. лв. Със средствата могат да се купят например машини с автоматизирано управление, роботи или системи за дигитален контрол на процесите. Съфинансирането е до 50%.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Повечето безработни нямат професионална квалификация

Повечето безработни хора у нас не притежават професионална квалификация и специалност, съобщава Агенцията по заетостта. Само за една година броят на хората без специални умения е нараснал с 8% и възлиза на близо 87 хиляди. Данните показват още, че..

публикувано на 04.08.24 в 13:07

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на..

публикувано на 04.08.24 в 10:26