Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Производител на фарове разширява базата си в Пловдив

Снимка: odelo.de

Турска фирма, производител на фарове за някои от най-известните световни автомобилни марки, инвестира 10 милиона евро в нов, втори свой завод в Пловдив. 4 милиона от сумата са отделени за закупуването на машините в него. Новата производствена площ, разположена на 12 000 квадратни метра, се намира до една от главните пътни артерии край града – Асеновградско шосе. Целта на фабриката е в нея да бъдат произвеждани фарове само за нови автомобили, тъй като досега, те са произвеждани заедно с резервните части. Инвестицията на турската група е част от дългосрочния ѝ проект да вложи 40 млн. евро до 2023 г. Историята на компанията у нас започва през 2019 г., когато открива развоен център в София и първия си завод в Тракия икономическа зона.

Още от категорията

Очаква се Азербайджан да увеличи доставките на газ

Има няколко други газови полета в Азербайджан, от които скоро ще започне да се добива газ и те ще допринесат за увеличаването на обема на доставките от страната. На церемонията по официалното откриване на газовата връзка Гърция- България в НДК,..

публикувано на 01.10.22 в 18:18

Германски инвестиции ще разкрият в България 3500 нови работни места

Стартират инвестиционни проекти в областта на производството на автомобилни компоненти и в областта на информационните и комуникационните технологии, които ще създадат близо 3500 нови работни места в България. Това стана ясно след срещи на министъра..

публикувано на 28.09.22 в 16:06

България и Румъния ще строят трети мост над река Дунав

България и Румъния се договориха за трети мост над река Дунав. Инфраструктурното съоръжение ще бъде изградено при Русе - Гюргево. За целта ще бъде подписано споразумение между двете държави. За това се договориха вицепремиерите на двете..

публикувано на 26.09.22 в 19:10