Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиционните партньори в оставка не се споразумяха за новите изтребители F-16

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Министрите на "БСП за България" са напуснали заседанието на Министерския съвет, на което са обсъждани получената оферта от САЩ за втората осмица F-16 и ходът на преговорите. Това обяви пред журналисти вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова.

"Намираме, че този разговор и решения сега са вредни за България", заяви Нинова, цитирана от БТА. Според нея в период на кризи – икономическа, социална, да се обсъжда нов инвестиционен разход за нови осем F-16 е абсолютно недопустимо. "Народът ни се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата и да преведем България през кризата", каза Нинова.

Проектът за инвестиционен разход за F-16 няма как да бъде одобрен в рамките на това правителство и явно ще трябва да бъде одобрен и придвижен от служебното правителство, заяви пред журналисти министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков. Той изрази надежда, че ще има политическа воля проектът да бъде завършен, тъй като е важен за българските ВВС. Заков каза, че правителството е договорило с американската страна безпрецедентни условия за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41