Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влизаме в Турция само с лична карта

Паспортите остават за развиващите бизнес и търговия при съседите

Снимка: БГНЕС

По информация на Генералното консулство на Република България в Одрин, предоставена от Областната дирекция по сигурността на Одрин и от ръководството на ГКПП-Капъкуле, от вечерните часове на 27 юли 2022 г. е започнало допускане на български граждани с валидни лични карти на територията на Република Турция.
 
Влизането в страната с валидна лична карта, издадена от България, е позволено при пътувания с цел туризъм или транзитно преминаване, когато не се касае за развиване на търговска или икономическа дейност.

Шофьорите на тежкотоварни автомобили следва да продължат да пътуват с валидни паспорти, независимо дали преминават транзитно или крайната им дестинация е в Република Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10