Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 30.07.2022 г. - Събота

В края на седмицата идва захлаждане с кратки превалявания

Снимка: БГНЕС

В събота ще е слънчево. След обяд над Западна България ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Има условия за градушки. Максималните температури ще са от 33 до 38°, в София до 32°.

По Черноморието ще е слънчево с умерен източен бриз. Максималните температури ще са от 28 до 30°. Морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Още по обяд над западните масиви ще се развие купесто-дъждовна облачност с кратки, временно интензивни валежи и гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 м. ще е 26°, на 2 м. до 19°.

В неделя температурите ще се понижават. Валежите ще обхванат цялата страна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проучват последиците за водата и видовете в Черно море от войната в Украйна

Първа експедиция ще анализира влиянието на войната в Украйна върху морската околна среда в българската акватория. Изследванията са по проекта SCIRENA II, който се изпълнява от Института за морски изследвания на Кралство Норвегия и Басейнова дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 18:22

Бизнесменът Румен Гайтански се предаде доброволно на разследващите и е в ареста

Бизнесменът Румен Гайтански е задържан за 72 часа, след като се е предал доброволно. Той е разследван за присвояване на необезпечен кредит за 150 млн. лв. заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат..

публикувано на 16.08.24 в 17:25

Депутат от ПП-ДБ се меси в работата на службите, оповести служебният вътрешен министър

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов обвини народния представител от ПП-ДБ Божидар Божанов в арогантна политическа намеса в работата на МВР. Пред журналисти той заяви, че на 14 август депутатът се е обадил на директора на дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 13:15