Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Софийските паркове пак се превръщат в „Зелени библиотеки“

Снимка: БГНЕС

От днес, 30 юли, до края на август, столичните паркове отново се включват кампанията „Зелени библиотеки“. В осмото издание на инициативата, с организатор Столичната библиотека, участват известни български поети, писатели, музиканти и артисти. Програмата и тази година включва тематични изложби, музикални изпълнения на живо. Всяка събота и неделя, на различни открити места в София, читателите ще могат да оставят своя прочетена книга и да вземат нова. Днес инициативата се провежда в парка "Гео Милев", където ще бъдат поставени и две къщички за книги, от които всеки посетител на парка ще може да вземе книга за четене и да остави своя. На разположение ще бъде и Библиобусът, с 1500 тома - нови заглавия от съвременни и класически наши и чужди автори. Всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта. Следващите почивни дни домакини са парковете „Владимир Заимов“ и Борисовата градина.

Още от категорията

Българка ще участва във фестивала „Градът на жените” в Любляна

Писателката и кинокритичка Йоана Павлова е сред участниците в международния фестивал на съвременните изкуства „Градът на жените”, чието 28-мо издание се открива в Любляна днес, 6 октомври, съобщава посолството ни в Словения. Павлова ще гостува пред..

публикувано на 06.10.22 в 16:16
Снимка: предоставена от организаторите

Видни скулптори и художници, обединени в изложбата "Ахимса: ненасилието"

ˮ Ненасилието е най-могъщата сила, с която разполага човечеството“. Тези думи принадлежат на Махатма Ганди, великия син на Индия, който припомни на света принципа на áхимсá (ненасилие) като път към независимостта във всичките ѝ форми. Неговите идеи..

публикувано на 04.10.22 в 11:50

Ще има български културен клуб в Охрид и македонски в Благоевград

Македонският президент Стево Пендаровски каза, че няма никакво намерение да обсъжда с България и своя колега Румен Радев въпроси свързани с историята и миналото. Пред телевизия "Телма" той заяви, че с България ще разговаря за реални европейски..

публикувано на 04.10.22 в 10:01