Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

“Възраждане“ отново яхва недоволството срещу противоепидемичните мерки

Снимка: БГНЕС

Депутатът и лидер на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов призова да не се спазва противоепидемичната мярка за носене на маски. Във Варна, където от 1-ви август носенето на маски в закрити помещения и в градския транспорт е задължително, той заяви, че това е противоконституционно.

"Възраждане" ще разпространят указания, как нарушителите, на които са съставени актове за неспазване на мерките да обжалват глобите в съда, като "незаконни", каза Костадинов и заяви, че партията му може да излезе на протести, ако "кампаниите срещу психическото здраве" на българите продължат". 

Още от категорията

По-съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия е недоволна, че няма да може да внася руски петрол Президентът на Сърбия Александър Вучич поиска на срещата на върха на Европейската политическа общност в Прага ЕС да обмисли решението за забрана на вноса на руски петрол в Сърбия,..

публикувано на 07.10.22 в 11:39

Румен Радев: Преодоляването на множеството предизвикателства пред Европа изисква диалог

Множеството предизвикателства, преодоляването на икономическата и енергийната криза, справянето с миграционния натиск, смекчаването на риска от водената от Русия война в Украйна изискват обединени усилия не само от страните-членки на ЕС, но и на..

публикувано на 06.10.22 в 19:29

Ще обявят част от "Капитан Андреево" за обект на националната сигурност

Правителството подготвя решение, съгласно което части от граничния пункт "Капитан Андреево" да бъдат обявени за обект на националната сигурност, каза пред bTV служебният министър на земеделието Явор Гечев. Обществената поръчка за изграждане на държавна..

публикувано на 06.10.22 в 10:25