Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От 4 август маските са задължителни на закрито в София

Снимка: БГНЕС

На територията на София се въвеждат нови мерки срещу разпространението на Covid, нареждат здравните власти в столицата. Заповедта влиза в сила от 4 август и е със срок 30 дни.

Всички лица, когато се намират в закрити обществени места - лечебни заведения, аптеки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социални услуги, административни учреждения, магазини, обществени превозни средства, включително таксита, гари, автогари, летище София и метростанции, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

Препоръчва се на работодателите по възможност да въведат дистанционна работа.

Подробности за мерките, които влизат в сила от 4 август в София, можете да научите тук.


Още от категорията

Много добър сезон за улов на паламуд отчитат по южното ни Черноморие

Изключително добър улов отчитат риболовците, които всеки ден вадят едър паламуд от морето на юг от Бургас. За разлика от предходни години през тази няма сафрид. "В момента има само паламуд, той е хубав, време му е. Може да се каже, че е..

публикувано на 05.10.22 в 13:30

6 са починалите с Covid за изминалото денонощие

937 са новозаразените с Covid-19 в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват с 402 спрямо ден по-рано. 59% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 14,25% от направените 6575 теста, при 15,8% на показателя във вторник, сочи порталът..

публикувано на 05.10.22 в 08:30

Шестима българи тръгват към връх Ама Даблам в Хималаите

Шестима български алпинисти начело с опитния Жеко Вътев тръгват на 14 октомври към Хималаите. Целта им е да изкачат красивия и висок 6812 м връх Ама Даблам в Непал, съобщава БНР Стара Загора. Експедицията е трябвало да се състои преди две години,..

публикувано на 05.10.22 в 05:05