Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство положи клетва пред президента

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев представи своето четвърто служебно правителство, което поема властта преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври.

"На вас се пада отговорността да управлявате служебен кабинет с предизвикателства, които бяха спестени на предишните служебни кабинети. Вашето основно предизвикателство е свързано със сигурността", каза Радев. "Бушува война, чиито последици се усещат. Напрежението на Балканите отново се покачва. Първият ви приоритет е да не допуснете страната да бъде въвлечена във военен конфликт", подчерта президентът.

Освен присъединяването на България към Шенгенското пространство и работа по Плана за възстановяване и устойчивост

Освен присъединяването на България към Шенгенското пространство и работа по Плана за възстановяване и устойчивост, като приоритети пред кабинета държавният глава посочи: сигурността на енергийните доставки и техните цени; овладяване цените на храните; да се извади цялата истина за строителството на магистрала "Хемус" и др. крупни корупционни проекти.

Служебното правителство не е "Б" отбор. Стотното правителство на страната няма да има 100 дни толеранс. Отговорността към хората и доверието ще ме пазят от загуба на равновесие. Не търся вратичката на закона. Така обрисува себе си и очакванията към предстоящата работа на кабинета служебният премиер Гълъб Донев.

Гълъб Донев

"Очаквам работа на 100% от колегите министри – организиране и провеждане на честни избори, възстановяване на доверието между институциите, намиране на изход от всички завещани кризи, сваляне на политическото напрежение, продължаване на работата по Плана за възстановяване и устойчивост", добави Донев.


Снимки: БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46