Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В София влиза изискване за маски на закрито

Снимка: БГНЕС

От 4 август в София се въвеждат по-строги мерки срещу епидемията на Covid-19. Изисква се носенето на предпазни маски в закрити обществени места – лечебни заведения, аптеки, социални институции, търговски обекти, градски транспорт, гари, летища и др. Ограничават се свижданията в болниците. 

В големите търговски обекти тип мол предпазните маски за лице са задължителни за отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части. Противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г. При възможност работодателите създават възможност за дистанционна работа.

По решение на РЗИ-София от 03.08.2022 г. временните противоепидемични мерки на територията на област София-град ще са в сила 15 дни, считано от 4 август.

Още от категорията

Вицепрезидентът определи подпалването на Културния център в Битоля като поредната провокация

По повод подпалването на Културния център „Иван Михайлов ” в Битоля, РС Македония, вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че вандалският акт е поредната провокация и част от масираната антибългарска кампания. На страницата си във Фейсбук Йотова..

публикувано на 04.06.22 в 14:15
Корабът VERA SU превозва 3000 тона изкуствени торове от Украйна към Варна.

Има разлив на химикал от заседналия при „Яйлата“ кораб

Независим водолаз е взел проби за анализ от водата край заседналия до защитената територия „Яйлата“ товарен съд VERA SU. При огледа е установен теч на азотна тор от носа на кораба. Плаващ под панамски флаг VERA SU se заби на 20 септември в скалите..

публикувано на 25.09.21 в 14:43

1.37% от починалите за денонощието са били ваксинирани срещу Covid-19

1904 г. са новозаразените с коронавирус в страната през изминалото денонощие. Положителни са 7,84% от направени 24 275 теста, сочи сайтът коронавирус.bg. Със завършена имунизация с 11,19% или 213 души от новозаразените. Най -много..

публикувано на 25.09.21 в 09:33