Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската опера гостува с най-новото от репертоара си в Пловдив

Снимка: operasofia.bg

Софийската опера и балет гостува на сцената на Античния театър в Пловдив с емблематични спектакли от три жанра. Началото е на 6 и 7 август с един от най-предпочитаните мюзикъли от световните сцени – "МАММА МIА" (с музика и текст на членовете от попгрупата АББА Бени Андершон и Бьорн Улвеус). Директорът на  Софийската опера и режисьор на спектакъла акад. Пламен Карталов обещава, че не само нашата, но и чуждестранната публика ще усети по различен начин театралното пресъздаване на популярните песни от репертоара на групата.

Друг зрелищен спектакъл, новост в репертоара на Софийската опера, е балетът "Хиляда и една нощ" по музика на азербайджанския композитор Фикрет Амиров. Премиерата на сцената на Античния театър в Града под тепетата е на 16 август, непосредствено след гастрола на нашите водещи балетисти Марта Петкова и Цецо Иванов в "Мариинския театър" в Санкт Петербург. По думите на акад. Пламен Карталов, публиката в Пловдив ще има възможност да види едно истинско балетно бижу, което блести със своята ориенталска екзотика и ще остави без дъх дори най-претенциозния зрител.


По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15