Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До Юпитер и обратно с ˮКак искам“

Снимка: FB/Jupiter7_official

ˮНа Луната танцуваме всички. 

На Плутон се чувствам ужасно самичък. 

На Сатурн не ни канят да пеем… 

На Юпитер сме номер едно - ˮЮпитер седем!“

Тази весела разходка из Космоса дължим на група ˮЮпитер 7“, а римите са от новата им песен ˮКак искам“. Групата съществува от около година. Една от първите ѝ изяви беше на Джаз фестивала в Банско през 2021 г. А преди дни са участвали във Фестивала на изкуствата в Копривщица. Младите изпълнители са възпитаници на Националното музикално училище ˮЛюбомир Пипков“. Няколко от тях успешно завършиха тази година, а за останалите това предстои през следващата. Всички са с класическо образование и затова е логично предположението, че ˮЮпитер“ идва от названието на Симфония № 41 на Моцарт. Оказва се, че ˮЮпитер 7“ е името на една от техните балади, която много харесват. Имат още 5 или 6 авторски песни и се надяват скоро да ги запишат.

Както сами ще се убедите, новото им парче ˮКак искам“ е свежо, лятно и динамично. Във видеото, наред с изпълнителите от групата, участват техни съученици и приятели – също от НМУ. Музиката, текстът и аранжиментът са на Нео Куртев – китара и вокал, и неговия баща Краси Куртев от група ˮАкага“.

Затваряйки очи за някои дребни несъвършенства, които отдаваме на младата им възраст, вярваме, че за ˮЮпитер 7“ предстоят още чудесни песни и радост от правенето на музика с верни приятели.





По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10