Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 български дипломати са експулсирани от Русия

Министерство на външните работи на Русия
Снимка: Васко Михайлов

Русия гони 14 български дипломати, съобщи руското външно министерство. Българският посланик в Русия Атанас Кръстин е бил повикан във външното ведомство в Москва, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата. 

Четирима български дипломати и десет технически служители от дипломатическите ни представителства в Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург, както и от Центъра на промишлеността на България в Москва следва да напуснат Руската Федерация в срок до 120 часа, съобщи българското МВнР.

В края на юни София обяви за персона нон грата 70 руски дипломати и персонал на посолството. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40