Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова дебютира сред първите 100 тенисистки в света

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първата ракета на България Виктория Томова официално записва дебют в първите 100 на световната ранглиста на тенисистките. В публикуваната на 8 август класация 27-годишната софиянка изкачи девет позиции и е на 99-ото място. Скокът на Томова се дължи на достигането до полуфинала на турнира в Гроджиск Мазовецки, в Полша.

"Предстоят ми важни седмици, в които трябва да играя добре и да попадна в основната схема на "US Open". Близо съм до това“, каза Томова.

Виктория е деветата българка в историята, която достига до топ 100 на ранглистата на WTA. Преди нея там бяха трите ни представителки в топ 10 - Мануела, Катерина и Магдалена Малееви. Елена Пампулова, Любомира Бачева, Павлина Стоянова, Сесил Каратанчева и Цветана Пиронкова, също са записали имената си сред първите 100.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обстановката в Елин Пелин се нормализира, отмениха евакуацията

Към този момент обстановката в община Елин Пелин, където преди ден се взривиха складове за фойерверки и пиротехника, е овладяна, съобщи пресцентърът на Общината. Отменено е частичното евакуиране и гражданите могат да се приберат в домовете си...

публикувано на 26.07.24 в 18:08
Доц. Гранберг

В Швеция се преподава бакалавърска и магистърска програма по старобългаристика

Гьотеборгският университет е може би единственият в света, в който класическият старобългарски език е самостоятелна специалност. Това пишат от в-к "Аз-буки" в новия си брой. Класическият старобългарски език не се изучава нито в рамките на българската..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50