Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български дронове ще извършват карго полети в ЕС

Снимка: Facebook / Dronamics

Още до края на 2022 г. ще стартират карго полети с български безпилотни товарни самолети в Средиземноморието, а през 2024 г. и в България. Карго полетите на българските дронове ще започнат първоначално в Малта и Италия, като постепенно ще се разширява обхватът им.

Това стана ясно при посещението на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев в “Дронамикс" - български технологичен стартъп, който работи по създаването и оперирането на безпилотни самолети за доставки на товари.

Компанията е разработила собствен дрон, наречен „Черният лебед“, като крайната ѝ цел е да улесни логистиката и начина на пренасяне на товари, с доставка още в същия ден.

.
По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59

Президентът откликна на желанието на ПП-ДБ за извънредна среща

Президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), съобщиха от пресслужбата на президента. Разговорът ще е на "Дондуков" 2 от 16:00 часа, на 15 юли по..

публикувано на 15.07.24 в 11:51