Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът иска да се повиши доверието към машинния вот

Снимка: БГНЕС

От огромно значение е изборите на 2 октомври да излъчат устойчиво управленско мнозинство, което да се заеме с неотложните реформи и стратегически решения за страната, призова президентът Румен Радев. На съвещание при президента Радев поиска от служебните министри и изборната администрация да повишат доверието в машинния вот.

"Нужни са ясна методика, публични и прозрачни действия, които да дадат увереност на партиите и гражданите в липсата на каквито и да е манипулации по машините на всички етапи от подготовката и провеждането на изборите – от съхраняването на машините, през софтуера, до транспортирането, гласуването и отчитането на резултата", каза държавният глава.

Пред БНР Стоил Цицелков – председател на Обществения съвет към Централната избирателна комисия оцени като "лоша организация" това, че машините за гласуване все още да се съхраняват в частен склад. 
По публикацията работи: Иван Петров

Още от категорията

Спор в Столичния общински съвет за знамето на Украйна

Поставеното на фасадата на Столичната община знаме на Украйна отново скара общинските съветници в София. На заседанието на Столичния общински съвет Борислав Иванов от групата "Патриоти за София", попита защо докладът за сваляне на знамето от фасадата не..

публикувано на 06.10.22 в 13:24

Природата е дала щедро сливи и круши в Югозапада, но по-голямата част няма да стигне до трапезата

Много добра реколта от сливи прибраха стопаните от района на град Кюстендил. 80% от отглежданите сливи там са от ранния сорт Стенлей, а прибирането на по-късните сортове приключи през септември. Около 2,5 тона на декар е реколтата, която се..

публикувано на 06.10.22 в 10:29

4 са починалите с Covid-19 за изминалото денонощие

721 са новозаразените с Covid-19 в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват с 216 спрямо ден по-рано. 58,4% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 12,9% от направените 5585 теста, при 14,25% на показателя в сряда, сочи порталът..

публикувано на 06.10.22 в 08:26