Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

RIA с втора авторска песен – "The Way You Are"

Снимка: Faceboook/RiaOfficialPage

Младата певица Мария Мирославова, която е избрала за артистичен псевдоним името RIA, представи наскоро своята втора авторска песен. RIA е автор на музиката, текста и аранжимента.

Песента се нарича "The Way You Are", а текстът е  на български и на английски. Създадена е с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура". Видеоклипът към нея е дело  на режисьорския тандем Васил Стефанов/Стефка Николова, а кадрите са заснети в Лондон и София.

Първият сингъл на младата изпълнителка "Нашата мечта" ѝ донесе популярност сред публиката и наградата БГ дебют в Годишните музикални награди на БГ радио.Още от категорията

Празнуваме музиката днес

На 1 октомври по традиция отбелязваме Световния ден на музиката. Празникът е учреден от Международния съвет за музика при ЮНЕСКО през 1974 г., по предложение на тогавашния му президент Йехуди Менухин. Големият цигулар, диригент и общественик е убеден, че..

публикувано на 01.10.22 в 08:15
Георги Димитров

Диригентът Георги Димитров получи наградата "Акад. Марин Големинов" – 2022

На 28 септември, рождения ден на Марин Големинов, в родния му град Кюстендил, по традиция се връчва награда на негово име. Тя се присъжда от авторитетно жури, в което участват известни музиканти, общественици и представители на общината. Носителят на..

публикувано на 29.09.22 в 14:10

Европейската джаз мрежа избра София за домакин на годишната си среща

Най-големите джаз фестивали на Европа избират София за провеждането на професионална среща за джаз на Стария континент. Европейската джаз конференция за пръв път ще се проведе от 22 до 25 септември в Софи я, като това е първото по рода си събитие в..

публикувано на 22.09.22 в 07:20