Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природният газ поскъпва с 60%

Снимка: архив

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цената на природния газ за август в размера на увеличението, поискано от "Булгаргаз". Така за 1 мегават час вече ще се плаща 298 лв. (152 евро), което представлява 60% повишение в сравнение с юли. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица с издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.  

Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари. Независимо от поскъпването обаче данните показват, че цената на природния газ у нас остава по-ниска от тази на европейските газови борси. От енергийния регулатор увериха, че необходимите количества природен газ за август са осигурени от „Булгаргаз“ – включително със сключен договор за доставка на втечнен природен газ (LNG).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба във Велико Търново разказва за събития и личности, допринесли за Съединението на България

Изложбата “Съединението – събития и личности”, разположена във великотърновския музей "Възраждане и Учредително събрание", показва оригинални документи и снимки от фондовете на Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и Регионална библиотека..

публикувано на 06.09.24 в 12:08

Двудневен еко-празник в Елхово представя чиста храна от микро ферми в региона

Елхово е разположено в югоизточната част на Тракийската низина сред плодородно поле между планините Странджа и Сакар. Край градчето преминава една от пълноводните реки в България – Тунджа, а наблизо има 21 села със земеделска земя, които са..

публикувано на 06.09.24 в 08:05

България днес - 6 септември 2024 г.

“Братя! Часът на Съединението удари!” – тези думи на писателя революционер Захарий Стоянов преди 139 години бележат събитията довели до съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6 септември 1885 г.. Честит празник, уважаеми..

публикувано на 06.09.24 в 08:00