Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

По-кратка карантина за ваксинираните срещу Covid-19

Снимка: Радио Видин

Ваксинираните срещу коронавирус да карат по-кратка карантина е идея, която ще бъде обсъдена във вторник от експертния съвет към Министерството на здравеопазването, съобщи служебният ресорен министър Асен Меджидиев. По думите му, ако на петия или на седмия ден антигенният тест на карантинираните бъде отрицателен, те ще могат да излязат от изолация.

“Проблемът е че нивото на ваксинация срещу Covid-19 в страната ни е много ниско. Държавите, които намалиха карантината, имат над 70% имунизирани, а у нас те са около 30%”, коментира министърът. Той каза още, че подготовката на здравната система за евентуална нова Covid вълна е основен приоритет пред министерството.


Още от категорията

Октомври започва с валежи и гръмотевици

През нощта ще бъде предимно ясно, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. В сутрешните часове на първи октомври, на отделни места в котловините и около водните басейни видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 30.09.22 в 19:00

Близо две трети от родителите на децата с увреждания в България срещат уважение сред обществото

Около 80% от родителите на деца до 6-годишна възраст без увреждания смятат, че децата с физически или интелектуални недъзи страдат заради негативни нагласи към тях. Също толкова и от родителите на деца с увреждания се съгласяват с това..

публикувано на 30.09.22 в 12:51

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция отговаря на САЩ с увеличено военно присъствие в Кипър Турция ще увеличи военното си присъствие в Кипър и ще достави в северната част на острова необходимото оръжие, за да защити интересите на кипърските турци. Това каза външният..

публикувано на 30.09.22 в 11:04