Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-кратка карантина за ваксинираните срещу Covid-19

Снимка: Радио Видин

Ваксинираните срещу коронавирус да карат по-кратка карантина е идея, която ще бъде обсъдена във вторник от експертния съвет към Министерството на здравеопазването, съобщи служебният ресорен министър Асен Меджидиев. По думите му, ако на петия или на седмия ден антигенният тест на карантинираните бъде отрицателен, те ще могат да излязат от изолация.

“Проблемът е че нивото на ваксинация срещу Covid-19 в страната ни е много ниско. Държавите, които намалиха карантината, имат над 70% имунизирани, а у нас те са около 30%”, коментира министърът. Той каза още, че подготовката на здравната система за евентуална нова Covid вълна е основен приоритет пред министерството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40