Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” няма да се коалира с ГЕРБ на Бойко Борисов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Продължаваме промяната” няма да се коалира с ГЕРБ, докато партията се ръководи от Бойко Борисов, заяви пред журналисти бившият премиер Кирил Петков. Той добави, че все още няма решение дали ПП ще се яви на предстоящите избори с партньора си в управлението “Демократична България”. “Ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите, въпросът е в какъв формат ще имаме шанс за 121 депутати”, коментира Кирил Петков. Позовавайки се на опита си, той добави, че без парламентарна подкрепа няма стъпки за антикорупция и газова диверсификация.

Бившият премиер определи като “безумие” отказа на ЦИК да избере председатели или секретари в районните избирателни комисии от най-голямата партия, каквато е "Продължаваме промяната". Затова и формацията му ще обжалва решението.

Кирил Петков каза още, че в последния месец са публикувани над 3500 статии срещу доскорошните управляващи. “Това е една непрекъснато работеща индустрия, която се опитва да очерня нашето правителство”, подчерта той.Още от категорията

Румен Радев: Ще работя срещу въвличането на България във войната

"Таван на цените на газа е тема, която само се дискутира в момента. Лидерите препоръчаха на ЕК за следващия съвет на 20 октомври да предложи стъпки, така че да бъдат овладени цените, да има реформа на европейския пазар за газ", каза пред..

публикувано на 07.10.22 в 18:58

По-съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия е недоволна, че няма да може да внася руски петрол Президентът на Сърбия Александър Вучич поиска на срещата на върха на Европейската политическа общност в Прага ЕС да обмисли решението за забрана на вноса на руски петрол в Сърбия,..

публикувано на 07.10.22 в 11:39

Румен Радев: Преодоляването на множеството предизвикателства пред Европа изисква диалог

Множеството предизвикателства, преодоляването на икономическата и енергийната криза, справянето с миграционния натиск, смекчаването на риска от водената от Русия война в Украйна изискват обединени усилия не само от страните-членки на ЕС, но и на..

публикувано на 06.10.22 в 19:29