Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Борисов и Нинова в задочен спор за предприятията на газ и преговорите с “Газпром”

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че при сегашните цени на природния газ до два месеца всички предприятия от тежката индустрия ще започнат да затварят. Това той каза в Димитровград, откъдето дойде информацията, че единственият торов завод у нас спира работа и освобождава работници заради скъпия газ. Бойко Борисов спомена химическата промишленост, фармацевтиката, леярните, пекарните, енергоемките производства и добави: “Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетуум мобиле аз не мога да управлявам. “Промяната” уби България, но "перфектната буря" ще дойде догодина, когато ще ни занули докрая”.

Малко по-късно лидерът на БСП и доскорошен вицепремиер Корнелия Нинова обвини Бойко Борисов в лъжа. По думите й, 28 хил. ръководства на предприятия, функциониращи на газ, и над 350 хил. работници виждат спасение за заводите и работните си места във възобновяване на доставките от “Газпром”. “Преди десет дни ти обяви шест закона, които ще приемеш в следващия парламент, и първият от тях е пълно спиране на отношенията с “Газпром” и 100% диверсификация. Не ти ли е неудобно да се подиграваш с неволите на семействата от региона?”, написа Корнелия Нинова във фейсбук.Още от категорията

Президентът проведе среща с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски.

България е готова да увеличи износа на ток за Северна Македония

Същинските преговори за еврочленство на Северна Македония ще започнат едва когато тя впише българите в конституцията си, каза президентът Румен Радев в София. Той подчерта, че бързото изпълнение на двустранно поетите ангажименти от съседната държава..

публикувано на 02.10.22 в 14:13

Стево Пендаровски: „Имаме нужда от широка европейска солидарност“

Президентът на РС Македония Стево Пендаровски поздрави Азербайджан, България и Гърция, които помагат за свързването на целия регион. На церемонията в София, по официалното откриване на газова връзка Гърция-България , Пендаровски отбеляза, че новият..

публикувано на 01.10.22 в 18:13

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази надежда да отпразнуваме заедно българо-сръбската връзка през 2023г.

Президентът на Сърбия Александър Вучич поздрави България и Гърция на церемонията по откриването на газова връзка Гърция-България в София за успешното изграждане на интерконектор. По думите на Вучич, в началото никой не е вярвал колко важен ще се..

публикувано на 01.10.22 в 18:02