Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Майките на деца с увреждания от “Системата ни убива” обявяват участието си в изборите

Снимка: архив

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" днес ще обявят решението си за участие в предсрочните парламентарни избори. Символично това те ще направят пред палатковия си лагер в т.нар. триъгълник на властта – между сградите на правителството, Народното събрание и президентството, в деня на Голяма Богородица, почитана като покровителка на майчинството.

В писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова майките обясняват влизането си в политиката с аргумента, че не искат да виждат повече гибелта на своите деца. Те са граждански активни от близо 10 години, участваха и в антиправителствените протести през 2020 г. В качеството си на обединени родители на деца и възрастни с увреждания майките се включиха също в разработването на Закона за личната помощ и организираха множество протести за неговото приемане и за реформи в социалната политика.

Още от категорията

Посланик Хюсейн Хюсейнов пред Радио България: Азербайджан е готов да увеличи доставките на газ за България

Меморандумът за разбирателство между ЕС и Азербайджан, подписан в началото на лятото, може да гарантира на Европа до 20 млрд. куб. м азербайджански газ годишно. В случай че новата междусистемна газова връзка между България и Гърция бъде завършена,..

публикувано на 28.09.22 в 16:25

Референдумите в окупираните украински области предизвикват остри реакции на Запад

Обявените резултати от незаконните според международното право референдуми в окупираните украински територии, показват единодушна подкрепа на гласувалите за присъединяване на тези територии към Русия, предаде ДПА. По информация на окупационната..

публикувано на 28.09.22 в 09:34
Костадин Коджабашев

МВнР осъди поругаването на българския химн в Скопие

Министерството на външните работи (МВнР) осъжда публичното поругаване на българския национален химн по време на футболната среща между националните отбори на България и РС Македония в Скопие. В изявление на говорителя на МВнР и заместник външен министър..

публикувано на 27.09.22 в 17:12