Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ББР предлага кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес

Снимка: naukamon.eu

Българската банка за развитие ще помага на компаниите в сектор „Преработваща промишленост“ да преминат към зелена и нисковъглеродна икономика чрез новата си програма „Енергийната ефективност на малките и средните предприятия“. Нуждата от подобни инвестиции вече не е само въпрос на стратегия за зелен преход и опазване на климата, а необходимост заради несигурността на енергийните пазари и последиците от пандемията, съобщават от Министерството на иновациите и растежа. Фирмите ще могат да се възползват от директни кредити от 100 хил. до 500 хил. лв.

Програмата на ББР е на обща стойност 30 млн. лв. Целта е да се ускори въвеждането на енергоспестяващи технологии в производството, което ще доведе до намаляване на консумираната електроенергия от външни доставчици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гърция не гази пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10

Проверка на БАБХ установи, че няма заразени животни с чума

Българската агенция за безопасност на храните провери 551 животновъдни ферми заради огнищата на чума по дребните преживни животни в Румъния и Гърция. Животните са клинично здрави, но заради опасността от заразяване засилените прегледи ще продължат и..

публикувано на 11.08.24 в 11:13

Слънчева и топла неделя без валежи

В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 10.08.24 в 18:30