Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов център за издаване на лични документи е открит в София

Снимка: МВР

Нов център за административно обслужване на български граждани беше открит в столицата. В него вече се приемат заявления на български граждани за издаване на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС.

На бул."Княгиня Мария Луиза" 91 в близост до Централна гара и "Лъвов мост" всеки гражданин с адресна регистрация в София-област и София-град ще може бързо да извади важни документи - лична карта или паспорт, както и шофьорска книжка. В Центъра ще могат да се плащат и глоби, наложени от КАТ. 

Лични карти и паспорти ще се издават и на граждани, с постоянен адрес, извън територията на София град и София област. 3 от общо 16-те гишета ще са запазени за издаване на временни разрешения на украински граждани. По Интернет ще може да си запазим и час за определената услуга.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46