Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ЦИК активира формуляр за българите в чужбина

Снимка: БГНЕС

От полунощ на сайта на ЦИК ще е активна функцията за подаване на електронен формуляр за включване в избирателните списъци извън страната за парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. На базата на подадените заявления от сънародниците ни ще бъдат окончателно одобрени местата и броят на секциите зад граница.

Приложението ще е активно до 24.00 часа на 6 септември.


Още от категорията

България днес - 4 октомври 2022 г.

Във втория брой на "България днес" се спираме на някои проблеми в технологията на изборите от 2 октомври, за които сигнализираха слушатели на "Радио България", срещаме ви с българина Георги Георгиев от Каспичан, чиято нелека съдба го отвежда в Мадрид, а..

публикувано на 04.10.22 в 19:00

За проблеми, свързани с технологията на изборния процес, сигнализират сънародници зад граница

Българските власти успяха да организират адекватно изборния процес, но въпреки това съществуват някои дефицити, които трябва да бъдат отстранени – сочи доклад на мисия от международни наблюдатели на изборите у нас от Парламентарната асамблея на..

публикувано на 04.10.22 в 12:20

България днес - 3 октомври 2022 г.

В първия брой на "България днес" се спираме на отзвука от проведените на 2 октомври 2022 г. избори за народни представители . Срещаме ви отблизо с български гласоподаватели в чужбина, които не са безразлични към ставащото в родината им и коментират..

публикувано на 03.10.22 в 19:00