Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортират в Сърбия с хеликоптер двете по-тежко пострадали на "Тракия" деца

Снимка: БГНЕС

Двете деца, прехвърлени в столичната болница "Пирогов" от старозагорската университетска болница, които пострадаха при инцидента със сръбски автобус на автомагистрала "Тракия" на 14 август, ще бъдат транспортирани до Сърбия утре, 18 август. Това съобщи българското Министерство на здравеопазването. 

Децата ще се завърнат в родината си с два хеликоптера на Република Сърбия с два реанимационни екипа на борда. Очаква се да излетят от Летище София около 11.15 ч. българско време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01

Тревожни данни на ООН за употребата на алкохол и цигари сред учениците

13% от момчетата и 11% момичетата на 11-годишна възраст в България са пушили поне една цигара за последните 30 дни, съобщи БГНЕС, като се позова на доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст. 17% от момчетата до 13 години..

публикувано на 26.04.24 в 14:27

Бежанците – малка, но важна част от търсещите работа в България

Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас (или на територията на ЕС), могат да бъдат наети на работа без никакви други разрешителни. Само с този документ за статут, получен от..

публикувано на 26.04.24 в 12:15