Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

97% ръст на чужденците по Южното Черноморие

Снимка: burgas-airport.bg

С 97% нараства броят на чуждестранните туристи по Южното Черноморие в сравнение с миналогодишния летен сезон, показват данните на летището в Бургас. Най-голям – 60%, е ръстът на полските летовници. Организираните групи от Великобритания пък компенсират отсъствието на 300 хил. души от Русия, Украйна и Беларус, съобщи директорът на летището Георги Чипилски. 

По думите му, туристическият сезон през т.г. ще бъде удължен до 31 октомври, за когато е планиран последният чартърен полет. В края на лятото се очакват гости предимно от Полша, Унгария и Израел. 1,1 млн. души са обслужените до момента пътници на бургаското летище, каза още неговият директор. 


Още от категорията

В Стара Загора обсъждат бъдещето на поклонническия туризъм в България

Форум на тема "Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие" ще се проведе днес в Стара Загора. Акцентът ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора, в който са показани..

публикувано на 27.09.22 в 06:15
Белоглав лешояд

България е сред най-популярните дестинации за бърдуочинг туризъм

Бърдуочингът, или наблюдението на птици в естествената им среда , става все по-популярен вид туризъм в България, разказа за БТА Петър Янков, един от най-известните орнитолози в страната ни. Преди десетилетия, когато се заражда в България, бърдуочингът..

публикувано на 26.09.22 в 05:25

В Пампорово отчитат ръст на записванията за новия ски сезон

Нарастват ранните записвания за зимния сезон в Пампорово от български и чужди туристи, обяви Мариан Беляков, изп. директор на курорта. Повишеният интерес от туроператори и индивидуалните резервации опровергава прогнозите за проблем при..

публикувано на 21.09.22 в 13:02