Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Симеоновските езера предлагат прохлада в разгара на лятото

4
Снимка: БГНЕС

Тонове кални наноси и отпадъци бяха извадени от четирите Симеоновски езера, с което това кътче в полите на Витоша се превърна в приятно място за отдих и прохлада в разгара на лятото. Един от символите на столичния квартал Симеоново, езерата бяха почистени от общинската фондация "София – европейска столица на спорта" и ръководството на природен парк "Витоша“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.


Известни като "очите на Витоша", създадените от човека водоеми отразяват слънчевите лъчи и разлистените дървета около тях. Маршрутът до тях е лек, тръгва от центъра на кв. Симеоново и продължава 40-тина минути, като надморската височина в края му е 1045 метра. 


Снимки: БГНЕС


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Български и гръцки студенти ще празнуват в Банско

Над 14 000 студенти от България и Гърция ще празнуват в Банско от 7-ми до 10 декември, по данни на туроператорите. Българските студенти са направили най-много резервации за 7-ми и 8-ми декември. Отчита се в пъти по-голям ръст на заетите места спрямо 2021..

публикувано на 07.12.22 в 09:55

Задава се "горещ" зимен сезон в съчетание с нестихваща инфлация

Резервациите за зимните ни курорти вървят много добре, а браншът е обнадежден. България се готви да посрещне близо 1,2 млн. чужденци до края на месец март 2023г., прогнозират от Института за анализи и оценки в туризма /ИАОЦ/. След..

публикувано на 06.12.22 в 13:05

За "Forbes" Варна е сред незаслужено подценените туристически перли

Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Forbes" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите" . „Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент. В..

публикувано на 05.12.22 в 12:49