Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеоновските езера предлагат прохлада в разгара на лятото

4
Снимка: БГНЕС

Тонове кални наноси и отпадъци бяха извадени от четирите Симеоновски езера, с което това кътче в полите на Витоша се превърна в приятно място за отдих и прохлада в разгара на лятото. Един от символите на столичния квартал Симеоново, езерата бяха почистени от общинската фондация "София – европейска столица на спорта" и ръководството на природен парк "Витоша“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.


Известни като "очите на Витоша", създадените от човека водоеми отразяват слънчевите лъчи и разлистените дървета около тях. Маршрутът до тях е лек, тръгва от центъра на кв. Симеоново и продължава 40-тина минути, като надморската височина в края му е 1045 метра. 


Снимки: БГНЕС


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

Галерия

Още от категорията

Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Поречието на Горна Арда – само за приключенци, ценители на дивата природа и гурме

Поречието на река Горна Арда в Западните Родопи крие цяла поредица от малки села с типични каменни родопски къщи и тиклени покриви, а местното население успешно развива селски и приключенски туризъм. Смилян, Горна Арда, Могилица, Сивино и още няколко..

публикувано на 21.02.24 в 11:35

Испанските туристи откриват в България европейска екзотика

Последните години със сигурност има засилен интерес на испански туристи към България като дестинация. Ръстът им за 2 години е с над 10%, каза за БНР Йонка Бакърджиева, член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Търсят..

публикувано на 19.02.24 в 14:40
Българският щанд в Букурещ

Българският туризъм се представя на изложения в Букурещ и Кишинев

С най-големия национален щанд от 300 квадратни метра България се представя на най-авторитетното туристическо изложение в Румъния. Събитието се провежда за 49-и път в най-големия изложбен център на Букурещ „Ромекспо“.  От страната ни на форума..

публикувано на 17.02.24 в 11:42