Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ход е националната селекция за Световната купа по предприемачество

Снимка: freepik.com

Над 1 милион долара – такава е наградата, за която се състезават предприемачи от 200 държави в рамките на Световната купа по предприемачество. За втора поредна година Стопанският факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира националната селекция за престижното състезание.

До участие се допускат фирми, регистрирани след 1 декември 2015 г. у нас или екипи, които планират основаването на фирма в България. Самото състезание преминава на три етапа – идейна фаза, ранна фаза и фаза на растеж. Крайният срок за кандидатстване е 31 август 2022 г. Национално жури, съставено от 14 университетски преподаватели, ръководители на успешни бизнеси и директори на банкови институции ще направи предварителна селекция и ще номинира най-добрите предприемачи за участие във финалите, които ще се проведат през ноември 2022 г. в Саудитска Арабия.

Селекцията на българските участници в четвъртото издание на Световната купа по предприемачество е кулминация на различни инициативи в сферата, които Стопанският факултет съорганизира с партньорите си в изминалите месеци – Хакатона "From Zero to Fintech"  и "Най-добър младежки стартъп за 2022 г." . Всички те са в унисон с важната цел на учебното заведение да подкрепя предприемаческата екосистема в България. 


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заловиха хакера “Емил Кюлев”, пробил базата данни на държавни институции, банки и юридически лица

Софийската градска прокуратура задържа за срок до 72 часа и привлезе като обвиняем хакера, представящ се в онлайн пространството с псевдонима “Емил Кюлев” – бивш банкер и едно от лицата на ъндърграунда след падането на комунистическия режим...

публикувано на 29.06.24 в 11:27
Река Дунав при Будапеща

С призива да пазим Дунава син отбелязваме Деня на реката

На днешния ден преди 20 години е обявен Денят на река Дунав и оттогава се отбелязва с различни инициативи. Тазгодишното мото “Да пазим Дунав син” призовава хората, живеещи в Дунавския басейн, да повишат своята осведоменост и да бъдат активни в..

публикувано на 29.06.24 в 10:41

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25