Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България усилва връзките в земеделието със страните от Балканите

България официално подаде заявка да е страна партньор на словенската АГРА
Снимка: Министерство на земеделието

Министерството на земеделието подаде официално заявка да бъде партньор на словенското международно изложение АГРА. Това стана в рамките на тазгодишното издание на форума, което се провежда от 20 до 25 август в гр. Горня Радгона, Словения. „България желае да се представи като привлекателно място с добра храна и много възможности за селски, винен и културен туризъм“, се казва в заявката, изпратена от българския земеделски министър Явор Гечев. 
По време на посещението си в Словения аграрният заместник-министър Георги Събев обсъди с министрите на земеделието на Република Северна Македония, Косово и Словения засилването на сътрудничеството в селското стопанство в региона. „Нашите страни имат потенциал и възможности за надграждане на секторната търговия, които трябва да се използват и развиват“, коментира заместник-министърът.

БНР подкасти:

Още от категорията

Атанас Пеканов

До края на годината ще получим средствата от първия транш по Плана за възстановяване

България ще получи до края на годината средствата по първия транш от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на 2,7 млрд. лева. В интервю за Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските фондове Атанас Пеканов уточни, че за..

публикувано на 26.11.22 в 13:05

Талантливи жени-предприемачи мерят сили на състезание във Варна

Състезание за стартъпи, в сферата на агрохраните, дава възможност на едни от най-талантливите жени-предприемачи да представят своите проекти и да получат подкрепа, за да продължат да развиват идеите си. То се организира от Регионална агенция за..

обновено на 26.11.22 в 11:44
Никола Стоянов

Онлайн консултации ще подпомагат български компании за излизането им на чужди пазари

Всяка компания вече може да заяви онлайн консултация с Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Експерт на институцията ще обсъди индивидуалните нужди на фирмите и ще предложи продукти, които да подпомогнат растежа и излизането им на нови..

публикувано на 24.11.22 в 17:33