Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурсът "Гласът на Камен" събира млади оперни певци от цял свят

Снимка: kamenchanev.org

Първият международен конкурс за млади оперни певци „Камен Чанев“ събира в Пловдив от днес до 26 август млади оперни таланти от различни краища на света. Организатори на конкурса са фондацията на името на починалия внезапно след усложнения от Covid-19 млад тенор Камен Чанев и Опера Пловдив. Интерес към конкурса са проявили 40 кандидати от различни континенти. 28 от тях са селектирани за първия тур. Журито се оглавява от Хосе Кура.
Лауреатите ще участват в гала вечер с оркестъра на Опера Пловдив на 26 август на Античния театър под диригентската палка на Хосе Кура. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Художници, вдъхновени от Клод Моне, ще рисуват водни лилии

Първият художествен пленер сред водни лилии ще се състои във ферма, отглеждаща красивите водни растения, в плевенското село Опанец. Организатор на събитието е управителят на фермата Дойчин Владимиров със съдействието на Община Плевен. Пленерът е..

публикувано на 20.05.24 в 07:00

Изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибния буквар” пред Народния театър

Изложба, посветена на двестагодишнината от издаването на “Рибен буквар” на големия учен, просветен деец и дарител Петър Берон, ще бъде открита днес в галерията на открито пред столичния Народен театър “Иван Вазов”. “ Петър Берон заема мястото си на..

публикувано на 20.05.24 в 06:00

Петя Цонева и благотворителната й кауза в полза на българската култура

В навечерието на най-светлия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост- 24 май, една българска поетеса подема инициатива за набиране на средства за превод и публикуване на първия английски превод на стиховете на родния..

публикувано на 15.05.24 в 18:13