Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Жените наистина плачат" ще се бори за Европейските филмови награди

Кадър от филма „Жените наистина плачат“
Снимка: siff.bg

Българският филм "Жените наистина плачат" е сред 30 филмови творби, които бордът на Европейската филмова академия избра за селекцията за игрални филми на академията за 2022 г., съобщиха от Националния филмов център. Филмът на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова е копродукция между България и Франция. Той представя семейната история на пет жени, разказва за скритото насилие и други теми, трудни за изговаряне в нашето общество.
Това е втората номинация за режисьорския тандем за тези награди, след като първият им филм "Котка в стената" попадна в селекцията през 2020 г. Европейските филмови награди ще бъдат връчени на 10 декември в Рейкявик, Исландия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook /Университет „Коменски“, Братислава

Българистиката в Словакия е на близо век

Интересът към академично изучаване на българския език в Словакия датира от близо век. През 1919 г. е основан университетът "Коменски" в Братислава. Две години по-късно е създаден и Философският факултет, в който се изучават всички хуманитарни..

публикувано на 16.05.24 в 17:15

Представят "Сфинксът на гнева" на македонския писател Жарко Куюнджиски

В галерията на македонския Културно-информационен център в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде представен на 14..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15