Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът възобновява преговорите за азербайджански газ

Росен Христов
Снимка: БГНЕС

Правителството ще поднови преговорите с Азербайджан за увеличаване на доставките на газ за страната ни, съобщи енергийният министър Росен Христов. “Имат резерви, въпросът отново е цената. Нямаме договорени допълнителни количества, така че от понеделник започваме разговори”, заяви министърът. По думите му, ведомството ще продължи да търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период. 

Усилията ще бъдат насочени към подписването на средносрочни договори, с които да се осигуряват системни доставки на тръбна газ на конкурентни цени. “В момента количествата не ни притесняват толкова – имаме оферти за доставка на газ, най-притеснителна е тенденцията на пазара за системно повишаване на цените”, подчерта Росен Христов. 

По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първата пратка американско ядрено гориво пристигна в България

Първият товар със свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" пристигна на Пристанище Варна - Запад. Той беше доставен у нас от плаващия под нидерландски флаг кораб "Адамас", съобщи БНТ. Още днес горивото, произведено от американската компания..

публикувано на 19.04.24 в 15:39

Енергийната комисия в НС отложи пълната либерализация на пазара на ток

Депутатите от енергийната комисия в Парламента замразиха либерализацията на тока на едро за една година. Според действащия закон тя трябваше да се случи от 1 юли т.г. Това означава, че на 1 юли КЕВР отново ще трябва да се произнесе за цената на..

публикувано на 17.04.24 в 17:58

В България се появи първата плантация с шамфъстък

За първи път в България край Сандански засадиха плантация с 22 декара шамфъстък. Инвестицията е на софийски бизнесмен, съобщи БНТ. Първата реколта се очаква до 2-3 години. Хората в най-топлия район на България и преди са отглеждали екзотичното за..

публикувано на 17.04.24 в 10:20