Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кабинетът възобновява преговорите за азербайджански газ

Росен Христов
Снимка: БГНЕС

Правителството ще поднови преговорите с Азербайджан за увеличаване на доставките на газ за страната ни, съобщи енергийният министър Росен Христов. “Имат резерви, въпросът отново е цената. Нямаме договорени допълнителни количества, така че от понеделник започваме разговори”, заяви министърът. По думите му, ведомството ще продължи да търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период. 

Усилията ще бъдат насочени към подписването на средносрочни договори, с които да се осигуряват системни доставки на тръбна газ на конкурентни цени. “В момента количествата не ни притесняват толкова – имаме оферти за доставка на газ, най-притеснителна е тенденцията на пазара за системно повишаване на цените”, подчерта Росен Христов. 

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:

Още от категорията

Атанас Пеканов

До края на годината ще получим средствата от първия транш по Плана за възстановяване

България ще получи до края на годината средствата по първия транш от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на 2,7 млрд. лева. В интервю за Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските фондове Атанас Пеканов уточни, че за..

публикувано на 26.11.22 в 13:05

Талантливи жени-предприемачи мерят сили на състезание във Варна

Състезание за стартъпи, в сферата на агрохраните, дава възможност на едни от най-талантливите жени-предприемачи да представят своите проекти и да получат подкрепа, за да продължат да развиват идеите си. То се организира от Регионална агенция за..

обновено на 26.11.22 в 11:44
Никола Стоянов

Онлайн консултации ще подпомагат български компании за излизането им на чужди пазари

Всяка компания вече може да заяви онлайн консултация с Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Експерт на институцията ще обсъди индивидуалните нужди на фирмите и ще предложи продукти, които да подпомогнат растежа и излизането им на нови..

публикувано на 24.11.22 в 17:33