Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без маски в градския транспорт от четвъртък

Снимка: БГНЕС

Маските като предпазна мярка от Covid-19 няма да бъдат задължителни в градския транспорт от четвъртък, съобщи проф. Радка Аргирова, член на експертната група по въпросите на коронавируса към здравното министерство. 

“Вече можем да кажем, че ние управляваме епидемията”, коментира тя. По думите й, в страната има видимо намаляване на броя на новозаразените – около хиляда дневно, докато пациентите в интензивните отделения са под 50. 

Проф. Радка Аргирова прогнозира, че преминаваме към т.нар. ендемичен период и скоро коронавирусът ще бъде приравнен с грипа. Въпреки това маските остават задължителни в здравните заведения, аптеките, оптиките, както и в домовете за възрастни хора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01