Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областните управители на Габрово и Тараклия обсъдиха бъдещо сътрудничество

Иван Паслар (в средата) и Кристина Сидорова по време на срещата
Снимка: gb.government.bg

Областният управител на Габрово Кристина Сидорова е обсъдила с колегата си от област Тараклия Иван Паслар бъдещо сътрудничество, тъй като двата района имат много допирни точки, съобщават от областната администрация. Гостите от Тараклия са се запознали с икономическия, културния и туристическия профил на Габрово и предстои да разговарят с ръководството на Техническия университет в града за възможностите за дистанционно обучение и за командироване на преподаватели в Тараклийския университет. 

В рамките на визитата си Иван Паслар беше официален гост на тържествената заря проверка по повод на 145 годишнината от Шипченската епопея и поднесе цветя пред Паметника на свободата на връх Шипка. Стана ясно също, че през септември детският фолклорен ансамбъл „Габровче“ ще представя своя град на традиционния етнокултурен фестивал в Тараклия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20