Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет олимпийски медала за бъдещи астрономи и астрофизици

Снимка: mon.bg

Български ученици спечелиха пет медала – два златни, два сребърни и един бронзов, на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Кутаиси, Грузия, съобщи образователното министерство. Отличените гимназисти са се конкурирали с 240 състезатели от 48 държави. 

Златен медал заслужиха Александър Проданов от Казанлък и Явор Йорданов от София, а отбора на отличените допълват ученици от Варна и Бургас. През м.г. на олимпиадата българите отново завоюваха пет медала, но само един златен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предупреждение за опасни горещини е подадено за цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 17° и 25°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 10.07.24 в 19:10

България днес - 10 юли 2024 г.

В „България днес“ на 10 юли ви даваме актуална информация от България и българските общности по света, разговаряме с проф. Красимир Станчев от италианския университет Roma Tre за проблемите пред българските лекторати зад граница и за това може ли да..

публикувано на 10.07.24 в 19:00
Бойко Борисов

ГЕРБ официално отказа на ДПС да участва в преговори за правителство

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов изпрати официален отказ до ДПС и потвърди позицията на коалицията, че няма да участва в преговори за съставяне на правителство с втория мандат.  В съобщение на пресцентъра на ГЕРБ се посочва, че Борисов..

публикувано на 10.07.24 в 16:50