Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17-годишният Мак Ръдърфорд завърши в България околосветската си обиколка с ултралек самолет

Снимка: Facebook /@macksolo2022

Мак Ръдърфорд кацна днес на летището край радомирското село Кондофрей, България. 17-годишният тийнейджър от Белгия стартира околосветското си пътешествие през март тази година от същото място.

Ръдърфорд подобри два рекорда - за най-млад пилот, обиколил сам света, и за най-млад човек, обиколил света с ултралек самолет. Той е преминал през територията на 52 държави. Очаква се постижението му да бъде записано в Книгата на рекордите „Гинес“.

Мак е по-малкият брат на Зара Ръдърфорд, която през януари тази година подобри световния рекорд за най-млада жена, обиколила света сама, както и за най-млад човек, обиколил света с ултралек самолет - рекорд, който ѝ отне собствения ѝ брат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03