Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 26.08.2022

Последните дни на август ще бъдат слънчеви и топли в по-голямата част от страната

Снимка: БГНЕС

До полунощ валежите в повечето райони ще спират и облачността ще намалее до предимно ясно. По-значителна ще се задържи в източните и планинските райони и на отделни места там ще продължи да превалява. Ще е почти тихо.  

Утре над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Над Югозападна и Източна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север, който в източните райони ще се ориентира от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°.

Над Черноморието ще има значителна, по-често купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури: 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините, главно в Рило-Родопската област също ще има купесто-дъждовна облачност, на отделни места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, временно до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Без тържествена заря на възпоменателния събор на Петрова нива заради опасност от пожари

Тържествената заря проверка за Националния възпоменателен събор, който ще се проведе утре в местността Петрова нива, се отменя със заповед на кмета на общината Илиян Янчев. Причина за решението са продължаващата суша и високите температури – предпоставка..

публикувано на 16.08.24 в 12:33

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33