Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът на хвърчилата гостува на Варна

Снимка: visit.varna.bg

Десетото издание на Фестивала на хвърчилата "Въздушни чудеса“ ще събере във Варна на 27 и 28 август въздушни артисти от Турция, Естония, Англия, Нидерландия, Австрия, Южна Африка. Това е съобщил за БТА организаторът Юри Георгиев. Събитието тази година е с мото „По пътя на птиците“, напомняйки за древния прелетен път Виа Понтика. "Въздушните чудеса" ще се случат над плаж Аспарухово в двата почивни дни между 10:00 и 17:00 ч.

Походът на хвърчилата преминава по Черноморието на България от юг на север. Стартът беше даден на 20 август при устието на река Велека, а после „акостира“ във Варвара и Приморско. На 31 август - 1 септември фестивалът ще се проведе в Албена, а на 3-4 септември - в Шабла.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и краткотрайни валежи с гръмотевици в сряда

В сряда,  въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно..

публикувано на 27.08.24 в 19:50

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20