Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На граничния пункт в Лесово конфискуваха нелегално оръжие и боеприпаси

Снимка: customs.bg

Митнически служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" откриха пистолет без надписи и без сериен номер и 106 бойни патрона, съобщи пресцентърът на Агенция "Митници". Незаконното оръжие е пренасяно в дамска чанта на българка, пристигаща от Турция, пътувала в лек автомобил, шофиран от мъж. 

Шофьорът заявил, че оръжието и боеприпасите (шест патрона в пълнителя и още две кутии с по 50 патрона всяка) са негови. В автомобила са открити и 102 кутии цигари, пренасяни контрабандно. 

Оръжието и боеприпасите са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт и оранжев код за горещини в цялата страна, по морето кодът е зелен

В сряда  ще е слънчево и горещо. След обяд на запад ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планините ще превали за кратко. Минималните температури ще са между 19° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 30° до 40°, в..

публикувано на 13.08.24 в 19:05

Европейската прокуратура разследва "Булгартрансгаз"

Европрокуратурата проверява офисите на "Булгартрансгаз" в София. Полицията е осигурила достъп до централата на газовия оператор. От "Булгартрансгаз" и Брюксел няма официална информация за проверката, но Европрокуратурата разследва проекти, които са с..

публикувано на 13.08.24 в 13:01
Борислав Цеков

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев продадоха "Галъп интернешънъл Болкан"

Финализирана е продажбата на 100% от акциите на социологическа агенция "Галъп интернешънъл Болкан", която е член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите и досегашни акционери Андрей Райчев и Кънчо Стойчев,..

публикувано на 13.08.24 в 10:05