Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско генерално консулство отваря врати в Дюселдорф, Германия

Снимка: Pixabay

Министерският съвет прие решение за откриване на Генерално консулство на България със седалище в гр. Дюселдорф, Германия, с консулски окръг, обхващащ федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Живеещите на територията на Германия българи по официални данни на германската държава към 31.12.2021 г. са 410 890, като само в провинция Северен Рейн-Вестфалия те са 96 715.
Откриването на генералното консулство ще допринесе също за популяризиране на България като туристическа дестинация и  насърчаване на сътрудничество в областта на културата, науката и образованието. Сред 16-те федерални провинции, Северен Рейн-Вестфалия е най-големият външнотърговски партньор на България.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15